Новият тренд: Дом в планината

Borovets Gardens Apartments е идеалното място за туризъм през всички сезони, но и за работа от дистанция

Новият тренд: Дом в планината

Пандемията има оздравителен ефект върху пазара на недвижими имоти. Тя накара всички пазарни участници да преосмислят проектите си и поведението си.

Строителите започнаха да внимават с проектирането и ценообразуването и с новите си проекти. Банките вече имат по-високи изисквания към своите кредитополучатели, а собствениците на имоти осъзнаха, че е важно да осмислят по-добре на каква цена ги продават, те станаха по-гъвкави и по-склонни към преговори.

Купувачите пък си дадоха сметка, че е редно да преценят по-детайлно възможностите си. Това сочат наблюденията на Полина Стойкова, изпълнителен директор на Bulgarian Properties. Според нея допълнителен ефект дава и нарастването на интереса към имоти не само в големите градове, но и в цялата страна. Всичко това ще подпомогне по-балансираното развитие на пазара и на регионите като цяло. В момента има сериозен ръст на интереса към къщи на село, както и към ваканционни имоти в морските и планинските курорти.

Статистиката на Bulgarian Properties очертава тенденцията Боровец да е сред най-привлекателните курорти с цел инвестиция. Той е в близост до София и Пловдив, бързо и удобно се стига до него, същевременно може да се похвали с наличието на добра инфраструктура. Тези предимства доведоха до възстановяване на интереса на купувачите веднага след изолацията през пролетта и се забелязва стабилен ръст на сделките спрямо миналата година. Затова и този курорт се превръща във все по-предпочитано място за покупка на ваканционен имот.

Сега желанието на хората е да са на открито сред природата и да отсядат в собствено пространство, без да зависят от хотелски резервации. А онези, които имат възможност да работят от дистанция, но могат и да си позволят инвестиция в нов имот, се оглеждат за свой дом извън големия град. Стана така, че пандемията по най-бърз начин прекрои инвестиционните настроения и най-гъвкавите инвеститори вече имат предложения в отговор на промененото търсене.

И ако се огледаме за добър пример на проект, който да си е сверил часовника с пазара, то това е комплексът Borovets Gardens Apartments. Инвеститор на проекта е Главболгарстрой, компанията е с над 50-годишна история и с богат опит и в изграждането на подобни обекти. Затова и тя тъй бързо успя да даде насрещно предложение след резкия завой, който пазарът направи тази пролет.

Предимствата на Borovets Gardens са в няколко направления. От една страна, отличната локация на комплекса – той е в централната част на курорта, само на 650 м от центъра на Боровец и от кабинковия лифт. От друга страна, инвеститорът винаги държи на качеството и го е доказал през годините. Друг съществен притегателен фактор е близостта на този именит планински курорт до София. А освен всичко в Боровец в момента липсва подобно конкурентно предлагане, уверяват от Bulgarian Properties.

Borovets Gardens е апартхотел, в който все още има възможност да си купите жилище. Цените варират от 650 до 830 евро/кв.м, като това включва завършване „до ключ“, с готовност за обзавеждане. Комплексът ще е окончателно завършен за декември 2020 г., за да може апартаментите да бъдат ползвани през новия зимен сезон и нататък. Това е инвестиция с висока рентабилност, тъй като освен изключително доброто съотношение на цена и качество, придобивате имот, който може да ползвате целогодишно, като има възможност за отдаване под наем, когато няма да сте там. Поради близостта на курорта до столицата и Летище София вече се очертава засилен интерес към покупката на апартаменти в Borovets Gardens от чуждестранни купувачи, които търсят подходящи инвестиционни решения.

Дори и пандемията да отмине, струва си инвестицията в имот в най-близкия до София ски курорт. А Borovets Gardens предлага достъпен лукс с много екстри - например безплатен достъп до басейна с 50% и отстъпка за повечето СПА услуги в рамките на комплекса. Освен прохладата през лятото и чистия въздух през цялата година, локацията е с отлични условия за любителите на ските, колоезденето, скалното катерене и алпинизма. Но може да съчетаете полезното с приятното и тук да е вашият втори дом, а защо не и първи за хора, на които дигитализацията им помага да работят отдалечено.

Коментари: 0