Новите безработни в САЩ ще са във фокуса на инвеститорите днес

Инвеститорите пренебрегнаха размириците в американските градове и съсредоточиха вниманието си към позитивите от възобновяването на икономическата активност

Новите безработни в САЩ ще са във фокуса на инвеститорите днес

Снимка: БТА

276 ~ 2 мин. четене

Във вторник американските акции ускориха темпото и завършиха търговската сесия със значителни повишения. Инвеститорите пренебрегнаха размириците в много американски градове и съсредоточиха вниманието си към позитивите от възобновяването на икономическата активност в страната. В края на деня индексът на 30-те сини чипа Dow Jones отчете ръст от 270 пункта, докато S&P500 и NASDAQ напреднаха със съответно 0.80% и 0.6%. С повишението си широкият щатски индекс отчете 40% ръст от дъното си, достигнато през март.

Акценти днес

Доклад – Институт ADP

В 15:15 часа българско време в сряда, институтът ADP ще публикува предварителните данни за новооткритите работни места в неселскостопанския сектор на САЩ за месец май. Данните се приемат като сериозен ориентир, преди публикуването на официалната информация в края на седмицата. Очакванията са частният сектор на САЩ да отчете загуба на 9млн. работни места за месец май. 

Инструмент на фокус - Advanced Micro Devices Inc.

През април и май месец акцията на AMD формира последователни по-ниски върхове, което доведе до временно разколебаване сред биковете. Индикаторът MACD също потвърждава тенденцията за понижение на цената, което ни кара да смятаме, че скоро ще последва нов тест на 200-дневната експоненциална средна.

USD/CHF

През последните дни доларът отслаби позициите си на валутните пазари, което доближи USD/CHF до тест на формирана подкрепа при дъната от месец април. Индикаторът стохастик образува възходящо пресичане в територия на препродаден пазар, което засилва очакванията ни подкрепата да издържи. При потвърждение за неуспешен пробив, вход в дълга позиция ще бъде оправдан. 

XAG/USD

Второто тримесечие на годината се оказва изключително печелившо за инвеститорите в сребро. Ценният метал поскъпна с близо 50% от дъното, достигнато през март. В момента цената се намира пред тест на съпротивата, формирана при върховете от преди пандемията Covid-19 да удари капиталовите пазари. При неуспешно преминаване на ниво $18 за тройунция очакваме да последва значителна корекция.

Dow Jones

В процеса на своето възстановяване индустриалният щатски индекс успя да потвърди пробива на 200-периодната експоненциална средна, но пред Dow предстои ново предизвикателство. Тренд линията подкрепяща дългосрочния възходящ тренд на индекса в момента приема ролята на съпротива, която е възможно да забави покачването на котировките. Неин тест ще ни даде повече насоки за краткосрочното движение на цената.

Подкрепи Economic.bg