Новият Samsung Galaxy S7 - водоустойчив и с по-голяма батерия

Батериите на устройствата ще бъдат увеличени от 3000 mAh на 3600 mAh

Новият Samsung Galaxy S7 - водоустойчив и с по-голяма батерия
4850 ~ 1 мин. четене

Samsung планира да добави възможно най-много функции и екстри към бъдещия си флагман Galaxy S7. Според нова информация смартфонът ще е водоустойчив, с по-голяма батерия и MicroSD, съобщава технологичното онлайн издание VentureBeat.

Изданието се позовава на свой източник, който е бил запознат с плановете на корейския гигант – Galaxy S7 и Galaxy S7 edge ще бъдат водо и прахоустойчиви. МicroSD картите ще са с капацитет до 200 GB.

Батериите на устройствата ще бъдат увеличени съответно от 3000 mAh на 3600 mAh. Очаква се Samsung да запази 5.5-инчовия дисплей. Резолюцията и на двата Super AMOLED панела ще бъде 1440х2560 с функция за постоянно включен дисплей за показване на основна информация, като това ще изразходва около 1% батерия на час.

Новият процесор Exynos 8 Octa 8890 е собствена разработка на Samsung с основа на ARM архитектура. Не е изключено и този път Samsung да предлага версия на смартфона и с процесор на Qualcomm за някои региони. Всички телефони от новата серия ще имат 4 GB оперативна памет . Те ще се предлагат в две версии с 32 GB или 64 GB вградена памет.

Очаква се Samsung да представи новите си флагмани в дните преди Mobile World Congress в Барселона, който ще се проведе през февруари.

Подкрепи Economic.bg