Огнян Донев и Светла Лесова са Мистър и Мисис Икономика 2016

КРИБ и сп. "Икономика" раздадоха престижните награди на стилна церемония в хотел "Маринела"

Огнян Донев и Светла Лесова са Мистър и Мисис Икономика 2016

Огнян Донев, председател на Съвета на директорите на "Софарма", е носителят на наградата "Мистър Икономика" за 2016 година. Светла Лесова, изпълнителен директор на Монделийз България грабна приза "Мисис Икономика 2016".

Наградата на новия "Мистър Икономика" връчиха миналогодишната носителка на приза "Мисис Икономика" Петя Димитрова - главен изпълнителен директор на Пощенска банка и министърът на икономиката Божидар Лукарски.

Призът си "Мисис Икономика" Светла Лесова получи от Мариета Захариева - изпълнителен директор на Агенцията за малки и средни предприятия.

Всички победители получиха почетна грамота, луксозният каталог на КРИБ "Добрите бизнес практики", представящ най-успешните български компании, както и статуетката "Рибарят и златната рибка" на художника Ставри Калинов, превърнала се в символ на конкурса.

Най-престижните бизнес награди на България бяха раздадени на стилна церемония в столичния хотел "Маринела" тази вечер. 38 предприемачи бяха номинирани от членове на КРИБ, а Управителният съвет избра победителите.

За втора поредна година конкурсът се организира от най-голямата работодателска организация у нас - Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и списание "Икономика". 
Награди бяха раздадени в 10 категории, а КРИБ и "Икономика" връчиха и още 4 специални приза.

В Категория "Финанси и застраховане" победителят тази година е Петър Андронов, главен изпълнителен директор на СИБанк и кънтри мениджър за България на КВС Груп. Той получи наградата си от финансовия министър Владислав Горанов.

Наградата в Категория "Индустрия" спечели Пламен Бобоков - председател на Съвета на директорите на "Приста Ойл Груп". Призът връчи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

В категорията "Информационни и комуникационни технологии, Аутсорсинг и Бизнес процеси" отличието взе Веселин Тодоров - изпълнителен директор на "Сиела Норма" АД. Той получи приза си от Елина Друмева, член на УС на КРИБ.

Отличието в категория "Услуги и Търговия" отиде при Милена Драгийска-Денчева - изпълнителен директор на "Лидл България". Наградата връчи Димитър Димитров - заместник-председател на УС на КРИБ.

В Категория "Транспорт и Логистика" наградата отиде при Илиян Филипов, съдружник в ПИМК ООД. Той получи приза си от Константин Бояджиев - управител на "Галакси Инвестмънт Груп".

В Категория "Земеделие и хранителна промишленост" бе отличена Светла Боянова, изпълнителен директор на "Агрион Финанс". Призът връчи Боряна Манолова - член на УС на КРИБ.

Отличието в Категория "Енергиен сектор" отиде при инж. Теодор Осиковски, главен изпълнителен директор на "Енергоремонт Холдинг". Призът връчи проф. дтн Николай Вълканов, член на УС на КРИБ.
В Категория "Консултантски бизнес" наградата получи Стоян Ставрев, управител на "Българска консултантска организация". Отличието бе връчено от Зарина Генчева, изпълнителен директор на "Метрореклама".

Две специални награди връчиха КРИБ и списание "Икономика".

Едната от тях е за изпълнителния директор на "Билла България" Бойко Сачански за "Партньор на българските производители". Отличието връчи изпълнителният директор на сп. "Икономика" Боян Томов.
Другата награда е за Рени Йорданова, управляващ съдружник в АФА ООД за "Обществено отговорен финансов одит". Призът връчи изпълнителният директор на КРИБ Евгений Иванов.

КРИБ връчи и две специални отличия "Почетен златен знак на КРИБ".

Едната награда получи Цветелина Бориславова, член на Надзорния съвет на Българо-американска кредитна банка. Призът бе даден от Иван Вутов, заместник-председател на УС на КРИБ.

Другата бе за Константин Стаменов, председател на Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори. Призът бе връчен от председателя на УС на КРИБ Кирил Домусчиев.

За доброто настроение на гостите с феноменалните си изпълнения се погрижиха джаз иконата Васил Петров и темпераментните Елица и Стунджи.

Водещи на церемонията бяха любимите лица от ефира Радина Червенова и Димитър Павлов.

Коментари: 0