От края на септември бургазлии ще купуват билет със смартфон

Приложението ще улесни ежедневието на пътуващите с градски транспорт, казва изпълнителният директор на Tickey Димитър Димитров

От края на септември бургазлии ще купуват билет със смартфон
3947 ~ 4 мин. четене
Ивайла Раденкова Ивайла Раденкова

Закупуването на билет за градски транспорт в София, а и в други големи български градове, често се възприема като препятствие от пътниците. Главната причина са малки спънки като липса на билети по будките и при шофьорите. Една българска стартъп компания намери решение на този проблем.

Tickey e eдно от най-новите български приложения за мобилни телефони, което има за цел да улесни придвижването с градски транспорт в по-големите градове. На кратко, приложението предлага услуга, чрез която през личния ви смартфон можете да закупите билет за градския транспорт. Нещата обаче не спират до тук – приложението предлага оптимизирана цена на базата на анализ, в зависимост от броя на пътуванията ни.

Как се получава връзката между приложението и превозните средства? В автобусите се внедряват iBeacon сензори, които засичат качващите се пътници чрез bluetooth и мобилен интернет. При качване в автобуса, потребителите получават съобщение на мобилните си устройства дали желаят да си купят билет и в няколко лесни стъпки извършват плащането.

За иновациите в транспорта, бизнес модела и пътя към успеха на един начинаещ стартъп с потребна идея, Economic.bg разговаря с изпълнителния директор на българското приложение Tickey Димитър Димитров.


Следете новините на Economic.bg през социалните канали на медията: Facebook / LinkedIn / Viber / Instagram / Twitter