Отпадат предложенията за промени в сектор \"Сигурност\"

Все още няма информация дали предвиденият национален протест на полицаите ще се състои

Отпадат предложенията за промени в сектор \

Правителството оттегля предлаганите промени в проектобюджета за 2016 г., които засягат служителите на МВР и които предизвикаха полицейски протести в цялата страна. Това обяви министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова след извънредното заседание на Съвета за социално партньорство, който се проведе тази сутрин.

„Постигнахме като съгласие, че приемаме като достатъчно, даващи необходимата гаранция, изявленията на зам.-председателя на НС Димитър Главчев, председателя на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова на министъра на вътрешните работи по отношение на отпадането на параграфи от 9 до 16 от проекта за Закона за държавния бюджет за 2016 година“. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, предава агенция „Фокус“.

Бъчварова посочи, че след проведената среща със социалните партньори, която е извънредна, са достигнали до тази обща декларация. „Предложенията за законодателни промени касаещи социалния пакет на служителите в МВР ще се осъществяват след обсъждане със синдикалните организации в МВР, което ще започне следващата седмица“, каза тя.

По думите й Менда Стоянова и Димитър Главчев са потвърдили, че същият подход ще бъде приложен и за останалите структури и ведомства в сектор „Сигурност“. „Това, което се разбрахме е да оттеглим текста от преходните и заключителните разпоредби на Закона за държавния бюджет и да започнем разговори още в понеделник с представители на синдикалните организации и работна група, формирана от комисии в парламента”, обясни Менда Стоянова, председател на Комисията по бюджет и финанси в НС.

Среща бе между ръководството на МВР със синдикалистите, организатори на протеста на полицаите. Това съобщават от пресцентъра на МВР.

Все още няма официална информация дали предвиденият за 13:00 часа национален протест на полицаите ще се състои в София на площад "Народно събрание".

Коментари: 0