Парламентът се разпусна, защото БСП ги няма в залата

Председателят Цвета Караянчева отмени и предстоящия парламентарен контрол

Парламентът се разпусна, защото БСП ги няма в залата

Снимка: Economic.bg

Председателят на парламента Цвета Караянчева прекрати днешното пленарно заседание, няма да се проведе и парламентарен контрол. Тя обясни, че парламентарен контрол няма да се проведе, тъй като повечето въпроси, отправени към министрите са зададени от БСП, а тях ги няма в залата.

В рамките на дебата как да продължи днешното заседание председателят на Правна комисия и депутат от ГЕРБ Данаил Кирилов заяви, че процедурата за поименна проверка е поискана незаконно. "Очевидно е желанието на тази процедура да увреди и да прекъсне заседанието, включително и обсъждането на точка от дневния ред, която беше от опозиционната парламентарна група", каза той и посочи, че ПГ на "БСП за България" демонстрира нежелание за парламентарна работа.  Той призова да се продължи работа по дебата по законодателната част, но да не се провежда гласуване.

Председателят на коалицията „Обединени патриоти” Волен Сидеров посъветва Караянчева да мисли по-бързо и да вземе решение в положителна насока. „Днешното изпълнение на Валери Жаблянов и Георги Свиленски трябваше да бъде последвано от вашата санкция да ги изгоните от залата и да нямат право да влизат в следващо заседание. Те извършиха хулигански действия”, каза Сидеров.

В дебата се включи и Вежди Рашидов, който призова заседанието да бъде прекратено от уважение към министрите. "Това не е кафене, това е работно място", заяви Рашидов.

В крайна сметка председателят на парламента Цвета Караянчева прекрати днешното пленарно заседание, няма да се проведе и парламентарен контрол.

Коментари: 0