Първият „умен“ 5G терминал вече работи в Китай

На пристанището в Сямен корабите се претоварват без наличието на хора

Първият „умен“ 5G терминал вече работи в Китай

Снимка: YouTube/стопкадър

912 ~ 1 мин. четене

Първият „умен“ 5G пристанищен терминал вече работи в Китай. В понеделник на контейнерния терминал в океанския порт Сямен (Xiamen) беше въведена в експлоатация напълно автоматизирана система за управление на всички пристанищни операции – от товарене и разтоварване до съхраняване на стоките в складове, работеща по технологията 5G.

Така, благодарение на подписания договор с местния мобилен оператор China Mobile, пристанището Xiamen Ocean Gate Container Terminal се превърна в първото „умно“ в Китай, на което всички пристанищни операции се извършват без наличието на хора.

Внедряването на технологията 5G значително повишава ефективността на работата, без да натоварва служителите на порта, отчели от ръководството му. Така например всеки кранист на портален кран, който досега цял ден работел при сериозно напрежение и неблагоприятни услови на голяма височина, сега върши същата работа дистанционно, в удобствата на пристанищните офиси, като при това управлява вече не един, а два крана едновременно.

Коментари: 0