Патриотите вероятно ще вземат земеделието, екологията, икономиката и образованието

Структурата на Министерски съвет е готова и се запазва същата като брой министерства – 17

Патриотите вероятно ще вземат земеделието, екологията, икономиката и образованието
Коалиция „Обединени патриоти“ вероятно ще получи министерствата на земеделието, екологията, икономиката и образованието. Това се подразбра от интервю на съпредседателя Красимир Каракачанов, дадено за „Канал 3“. Той също така обясни, че структурата на Министерски съвет е готова и се запазва същата като брой министерства – 17 и на вицепремиерите – 4.

"Сфера на интерес за „Обединените патриоти“ са всички ресори на изпълнителната власт, чрез които могат да се решават проблемите, които обществото очаква да бъдат решени. Имаме много ресори, за които имаме идеи, вече заложени в общата програма, както и хора, които биха били полезни. Защо не в земеделието, екологията, икономиката, образованието...", каза Каракачанов.

При откриването на 44-тото Народно събрание в сряда финансовият депутатът от ГЕРБ Владислав Горанов каза, че патриотите ще получат четири министерства. Тогава обаче той не каза кои ще са те.

Каракачанов коментира, че е логично двамата с другия съпредседател Валери Сименов да влязат в изпълнителната власт. Той обясни, че конкретните имена на бъдещите министри ще станат ясни до края на идната седмица.

Лидерът на ВМРО каза, че не е обсъждано дали ще става вицепремиер, а за перспективата да стане министър на отбраната и как в НАТО биха приели това, коментира,че "не избираме правителство на НАТО, а на България, която е суверенна държава.

Каракачанов коментира, че армията ни има потенциал, но вече 25-27 години е обект на постоянен погром, както и военното разузнаване. "Последният удар по военното ни разузнаване, което беше най-добрата ни разузнавателна служба, беше нанесен в предишния мандат от тогавашния министър на отбраната и от предишния ни президент, които 27 г. след края на комунизма си играеха на декомунизатори на българските служби за сигурност", категоричен беше той.
Коментари: 0