Paysafe откри третия си офис в България

Компанията търси още 40 души за новата си локация във Варна

Paysafe откри третия си офис в България

Снимка: Paysafe

4793 ~ 2 мин. четене
Мирела Вавова Автор: Мирела Вавова

Международната компания за платежни решения Paysafe, която от няколко години развива дейност в два офиса в София, днес официално откри третия си такъв в страната. Новата локация в България се намира в морската столица Варна. За разширяването в тази посока бе съобщено в края на 2020 г., в разгара на пандемията от коронавирус. Половин година по-късно планът вече е факт.

Новият офис е разположен в бизнес център Varna Towers и в него вече работят близо 40 служители. Паралелно с това компанията продължава да разширява екипа си и търси още 40 специалисти, сред които софтуерни разработчици в сферата на Java, Android и iOS приложенията, както и специалисти по обслужване на клиенти с английски, италиански и френски език. В по-дългосрочен план се предвижда там да работят около 200 души.

Paysafe е сред водещите IT компании, които през последните години се ориентираха към Черноморието като място, на което да продължат да развиват дейността си в България. Варна е атрактивна за играчите от бранша с комуникациите, университетите и амбицията на местните власти да утвърдят морската столица като „град на знанието“.

Финтех компанията стъпва там в предизвикателен момент, когато голяма част от служителите все още са в „хоум офис“ режим. „Ocвeн зa нoви ĸoлeги, paзpaбoтвaмe вътpeшнa пpoгpaмa зa тpaнcфep нa жeлaeщи дa ce пpeмecтят във Bapнa. Oфиcът щe бъдe пoлзвaн и ĸaтo лятнa aлтepнaтивa зa ĸoлeгитe, бaзиpaни в Coфия“, коментира по-рано пред Economic.bg Елена Димова, вицепрезидент „Човешки ресурси“ в Paysafe.

Вълнението е голямо, защото в тези странни времена, когато много компании бяха притиснати да сложат на пауза бизнеса и екипите си, ние успяхме да генерираме редица значими успехи, сред които и откриването на офиса ни тук. Всичко това се дължи на нашите служители, тяхната мотивация и припознаване с ценностите и визията на Paysafe“, сподели Джакомо Остин, директор на офиса на Paysafe във Варна.

Paysafe е публична компания и присъства с акции на Нюйоркската стокова борса, с над 3400 служители по цял свят. Най-големият екип на Paysafe се намира в България, където на практика се разгръща голяма част от дейността на компанията и се разработват софтуерни технологии за дигитални разплащания с глобално приложение.

Новия офис във Варна говори за ангажимента на Paysafe и дългосрочните ѝ плановете за развитие на технологичната екосистема в страната.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg