Пенчев: В Walltopia средната заплата е 1900 лв., 800 лв. взимат общите работници

Предприемачът се извини за предишно свое публично изказване и обясни, че не е бил разбран правилно

Пенчев: В Walltopia средната заплата е 1900 лв., 800 лв. взимат общите работници
16168 ~ 1 мин. четене
Само няколко души в Walltopia взимат 800 лв. заплата. Средната заплата при нас е 1900 лв. Това каза пред Nova Ивайло Пенчев, собственик на компанията за производство на катерачни стени Walltopia. Той коментира предишно свое публично изкачване, че не знае къде в България се дават заплати от порядъка на 700 – 800 лв.

В последствие стана ясно, че дори Walltopia пуска обяви за търсене на хора при брутна заплата от 800 лв. Според Пенчев тези обяви са за технически сътрудници, които той определи като „общи работници“.

Той се извини на хората, които е засегнал с думите си. „Толкова хейт събрах след това интервю, че не знам как да го опиша. Просто въпросът ми беше да кажа какво мисля за хората, които взимат 700-800 лева заплата в България“, каза предприемачът.

„Заплатите зависят от успеха на предприемача, от успеха на бизнеса, но и от конкуренцията на пазара на работна сила. В Walltopia заплатите са се увеличи двойно за една година. Защото има конкуренция на пазара. И това вдига заплатите“, коментира Пенчев.
Подкрепи Economic.bg