Площад „Батенберг“ в София днес ще бъде пешеходна зона

По повод \"Часът на Земята\" Столична община организира различни инициативи

Площад „Батенберг“ в София днес ще бъде пешеходна зона

По цял свят днес се отбелязва ежегодната инициатива "Часът на Земята", която цели да ни припомни колко важна е тя за нас. Столична община ще вземе активно участие в отбелязването на този ден.

Освен традиционното изгасяне на светлините на значими общински сгради Столична община ще разшири пешеходната зона за целия ден в събота (между 8:00 и 21:30 часа) и ще затвори за коли площад "Батенберг" от бул. „Г. С. Раковски“ до ул. „Княз Александър Батенберг“.

За целия ден на площада ще се провеждат успоредно две инициативи – ще се проведе фермерски пазар „От нашата ферма – с любов за вас!“ с разнообразни биопродукти от цялата страна и ще има мобилен пункт за събиране на стара техника – електрическо и електронно оборудване.

В допълнение към инициативите на пл. "Батенберг" Столична община ще освети зеления сигнал на 50 пешеходни светофара в града във формата на сърце – отправяйки ясно послание за любов към природата, подсещайки гражданите да изгасят осветлението си вечерта, включвайки се в световната инициатива.

Столичаните и гостите на града са поканени и на традиционното гасене на светлини за "Часът на Земята" и съпътстващото го огнено шоу с участие на Театър на огъня и сенките Fireter и огнено шоу "Дивинитас"  пред Народния театър "Иван Вазов" от 20:30 часа.

109 български общини се включват тази година в отбелязването на Часа на Земята с гасене на светлини, образователни инициативи, игри и конкурси.

Коментари: 0