Последни дни за номиниране на най-изявените млади българи

Крайният срок е 15 март

Последни дни за номиниране на най-изявените млади българи

Остава само седмица до затварянето на номинациите за Програма „Най-изявените млади личности на България“ за 2017 г.

За трета поредна година у нас Junior Chamber International – България търси десет изявени млади българи, които да отличи за световноизвестния формат The Outstanding Young Persons – TOYP („Най-изявените млади личности”). Проектът цели ежегодно да бъдат отличавани млади хора, които изпъкват с качествата си в избраните от тях области на развитие, и които могат да послужат за пример на младите хора по света.

Приемането на номинациите за България започна на 1 януари и ще приключи на 15 март 2017 г. Предложенията за най-изявени млади личности се подават чрез попълване на електронния формуляр на интернет страницата на програмата: http://toyp.jci.bg. Номинираните трябва да са млади мъже и жени на възраст между 18 и 40 г., които притежават българско гражданство, и които имат доказани постижения в една от десетте категории:

  • Бизнес, икономика и/или предприемачество;
  • Политика, право и/или постижения в държавната администрация;
  • Академични постижения или лидерство;
  • Културни постижения;
  • Морално лидерство и/или защита на околната среда;
  • Заслуги към децата, световния мир и/или правата на човека;
  • Хуманитарно и/или доброволческо лидерство;
  • Научни и/или технологични разработки;
  • Личностно развитие и/или постижения;
  • Иновации в медицината.

Към днешна дата най-много номинации има в категориите "Културно постижение" и "Хуманитарно и/или идоброволческо лидерство".

След края на процеса по номинациите, кандидатурите ще бъдат проверявани за достоверност и съвпадение с изискванията от екипа на JCI. След това одобрените кандидатури ще бъдат оценявани от специално жури, чийто състав ще бъде обявен след края на периода за номиниране. Отличените бележити, преуспели и амбициозни млади хора, със значителен принос за обществото в България, ще получат своите призове на официална церемония по-късно тази година.

Всички победители на националния формат на проекта ще бъдат номинирани за международното състезание TOYP, чийто финал ще се проведе по време на Световния конгрес на JCI в Амстердам, Холандия между 6 и 10 ноември 2017 г. През 2015 г. сред десетте най-изявени млади личности на света се нареди и една от носителките на приза от България – София Калинова.

Основите на наградите TOYP са поставени в САЩ през далечната 1938 г. като през годините преминават през редица трансформации. От 1983 г. те започват да се провеждат и в държавите, където има представителства на JCI. С наградата TOYP през годините са отличени личности като Елвис Пресли, Джеки Чан, Джон Кенеди, Хенри Кисинджър и пр.

Повече подробности за програмата ще намерите на официални сайт на програмата: http://toyp.jci.bg.

Коментари: 0