Приходите на EasyJet се сринаха с над 99%

Компанията очаква подобряване на финансовите си резултати през следващото тримесечие

Приходите на EasyJet се сринаха с над 99%

Снимка: Pixabay

72 ~ 1 мин. четене

Британската нискотарифна авиокомпания Easy Jet успя да генерира приходи от едва 7 млн. паунда през второто тримесечие на 2020 г., което е спад от 99.6% спрямо година по-рано, когато е отчела 1.8 млрд. паунда.

За второто тримесечие на тази година компанията е изпълнила едва 709 полета. За сравнение през същия период на 2019 г. Easy Jet е полетяла 165 656 пъти, съобщава Financial Times.

През второто тримесечие на годината Easy Jet регистрира загуба от 325 млн. паунда преди данъци и такси. От компанията обаче са на мнение, че загубата, която ще бъде отчетена през следващото тримесечие, приключващо в края на септември, ще бъде доста по-малка заради промяната в пилотната ѝ програма и увеличаващото се търсене на полети.

Нискотарифната авиокомпания обяви, че очаква да възстанови 40% от полетите си през следващите три месеца, което е увеличение спрямо предишните прогнози за възстановяване на 30% от полетната програма, обясни Йохан Лудгрен, главен изпълнителен директор на Easy Jet. По думите му месец юли е бил обнадеждаващ за сектора, тъй като търсенето на полети е било доста над прогнозираните нива.

Подкрепи Economic.bg