Продава се шотландски остров за 2,3 млн. долара

На Танера Мор има 9 къщи, готови да посрещнат обитатели

Продава се шотландски остров за 2,3 млн. долара
4433 ~ 1 мин. четене

Ако имате пари и желание да инвестирате в недвижимости, ето ви една по-нестандартна идея. За 2,3 млн. долара може да си купите цял остров с площ 760 акра от акваторията на Шотландия. Парите може и да ви се струват много, но реално не са - за тази цена може да се купи само къща в Ню Йорк или Сан Франциско.

Островът се нарича Танера Мор Tanera Mor, дълъг е 1,6 мили и широк 1,2 мили и предлага невероятна природа, скали и плаж. Намира се на около миля и половина от северозападното крайбрежие на Шотландия.

Освен това е бил обитаем преди години, затова има прокарано електричество, генератори и вятърни турбини, пречиствателна станция за питейна вода, телефонни линии и дори бърза интернет връзка.

Шотландия е засадила и 164 000 дървета от местна растителност през последните 15 години.

На острова има и 10 сгради. Основната е т.нар. Old School House - обществена сграда на старо училище.  Но има и 9 вили, където може да живеят цели семейства.

Островът дори има собствена пощенска услуга за превоз на поща от и до континента. 

Ако сами не може да си позволите 2,3 млн. долара, островът се продава и на три отделни части. Може да потърсите съдружници.

А в краен случай - 9 приятели, с които да поделите по една от малките къщи на острова и да си направите собствено селище.

Коментари: 0