Путин с многозначителни новогодишни послания до Тръмп и Ердоган

В тях той подчертава готовността за диалог със САЩ и общите проекти с Турция

Путин с многозначителни новогодишни послания до Тръмп и Ердоган

Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин изпрати многозначителни послания по случай коледните и новогодишни празници към колегите си в САЩ и Турция – Доналд Тръмп и Реджеп Ердоган. 

В поздравителната картичка до Тръмп Путин е подчертал, че „руско-американските отношения са най-важният фактор за обезпечаването на стратегическа стабилност и международна сигурност“. Акцентът е върху това, че „Русия е открита за диалог със САЩ по възможно най-широкия спектър от теми“.

В посланието до Ердоган пък Путин използва следния израз: „Убеден съм, че Турция и Русия ще продължат заедно да укрепват сигурността на Евразия”. По този начин руският президент напомня започнато изграждане на първи блок на АЕЦ Аккую и приключилото изграждане на морския участък на газопровода „Турски поток”, пише в-к „Джумхуриет“, цитиран от агенция „Фокус“. 

По отношение на Сирия, Путин обръща внимание на „общите усилия на Москва и Анкара в борбата с тероризма и осигуряването на решителен принос за политическия процес в тази страна”.

Освен на Тръмп и Ердоган, Путин е изпратил поздравления и американски президент Джордж Буш – младши, както и до този на Сирия Башар Асад. 
Коментари: 0