Ресторантьорите обясниха защо масово се отказват от държавните помощи

Браншът е уморен от тромавите процедури, бумащината и критериите, необходими за кандидатстване

Ресторантьорите обясниха защо масово се отказват от държавните помощи

Снимка: Красимир Свраков

35010 ~ 2 мин. четене

Ресторантьорският бранш отново се оплака от тромавите и неясни процедури, с които се сблъсква, за да кандидатства за помощ от държавата заради затворения сектор. От Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и „Българска асоциация на заведенията“ (БАЗ) обясняват, че има много пречки, които отказват голяма част от бизнеса да се заеме „с тази тежка и често неефективна бумащина.“


Ако публикацията ви е била интересна и полезна, не пропускайте да ни последвате в социалните мрежи Facebook, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.

Economic.bg News

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg