Ресторантьорите обясниха защо масово се отказват от държавните помощи

Браншът е уморен от тромавите процедури, бумащината и критериите, необходими за кандидатстване

Ресторантьорите обясниха защо масово се отказват от държавните помощи

Снимка: Красимир Свраков

~ 2 мин.

Ресторантьорският бранш отново се оплака от тромавите и неясни процедури, с които се сблъсква, за да кандидатства за помощ от държавата заради затворения сектор. От Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и „Българска асоциация на заведенията“ (БАЗ) обясняват, че има много пречки, които отказват голяма част от бизнеса да се заеме „с тази тежка и често неефективна бумащина.“


Следете новините на Economic.bg през социалните канали на медията: Facebook / LinkedIn / Viber / Instagram / Twitter / Google Новини / Threads