Родители излязоха на протест срещу онлайн обучението

Недоволните граждани носят плакати с надписи: "Върнете децата в училище незабавно"

Родители излязоха на протест срещу онлайн обучението

Снимка: БТА

1576 ~ 1 мин. четене
Таня Германова Автор: Таня Германова

Родители излязоха на протест днес пред президентството с настояване учениците от 5. до 12. клас да бъдат върнати в училище. Демонстрацията се организира от Гражданското обединение „Да запазим училището като средище за децата“.

Тук говорим за много сериозни психически поражения върху децата, защото това е трета поредна учебна година. Колко още малко? Това още малко стана едно постоянно състояние. Най-лошото е, че не му се вижда краят. Всичко се стоварва върху нас родителите, защото децата започват да ни упрекват: „Ти нали обеща. Нали щеше още малко само да продължи!?“, коментира пред БНР Магдалена Абаджиева, майка на ученичка в 8. клас.

Недоволните граждани носят плакати с надписи: "Върнете децата в училище незабавно". На протеста има и малки ученици, които пишат с тебешир пред сградата на Министерството на образованието и науката.

Възмущението на родителите е предизвикано от идеята на просветното министерство големите ученици в частните училища да учат присъствено, ако сами си осигурят тестове за COVID-19. Тази практика беше отхвърлена като вариант за държавните и общинските училища.

Припомняме, че в момента присъствено учат децата от 1. до 4. клас, но при тестване два пъти в седмицата. Вчера от МОН обявиха, че са осигурени средства за тестове до коледната ваканция, но има проблем с доставките.

Подкрепи Economic.bg