С 12 хил. лв. намалява менюто в самолетите на властта

Единственият алкохол, който ще се предлага на борда е кенчета българска бира

С 12 хил. лв. намалява менюто в самолетите на властта
236 ~ 1 мин. четене

Извършена е нова обществена поръчка за кетъриг за самолетите на властта. „Авиотряд 28“ ще предлага на делегациите меню на обща стойност 36 000 лв. – с 12 000 лв. по-евтина от предишната поръчка.

След обявяването на предходната поръчка, последваха безброй иронични коментари в медиите и бърза реакция от Министерския съвет. Транспортният министър Ивайло Московски в отговор обеща да направят едно „нормално меню и да не дразнят хората“.

В новата поръчка са отпаднали голям брой екстри – 12-годишното уиски, лондонският джин, руската водка и ирландският ликьор със сметана. От менюто са изчезнали и октоподите, омарите калмарите, скаридите, синьото сирене и телешките медальони, манго и папая.

Единственият алкохол на борда ще е бирата, която трябва да е в кенчета от 330 мл. и да е българска. За в бъдеще летящите със самолетите на властта ще се хранят предимно с български продукти – колбаси, сирена и други, става ясно от „списъка на номенклатурите за доставка на хранителни продукти и безалкохолни напитки”. Основните ястия ще са английска и континентална закуски и сандвичи. Салатите ще са шопска, гръцка и мешана.

Разширено е и вегетарианското меню, което почти отсъстваше при предишната поръчка, която залагаше повече на морските дарове и рибата. Занапред няма да се предлагат рибни и морски деликатеси, става ясно още от списъка с продуктите, но за сметка на това ще има малки банички със сирене и четири вида кроасани, които ще могат да се поръчват с айран. За любителите на сладкото, в менюто са оставени тортите „Гараш” и „Сахер”, както и чийз-кейк.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg