Само сухопътна операция може да победи \"Ислямска държава\"

Можем да победим терористичната групировка само за няколко месеца

Само сухопътна операция може да победи \

Победата над "Ислямска държава" е постижима, ако има сили, които са готови да проведат сухопътна операция срещу терористите, заяви днес американският държавен секретар Джон Кери.

"Мисля, че всички ние знаем, че без използването на сухопътни сили, които са готови да се борят с "Ислямска държава", е невъзможно те да бъдат победени, ограничавайки се само с въздушни удари”, заяви той по време на Съвета на министрите на външните работи на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) в Белград.

Кери подчертава също, че постигането на политическо решение на кризата в Сирия ще позволи на международната общност да се бори ефективно срещу терористите.

"Ако постигнем началото на политическия преход в Сирия, то това ще даде възможност, както на сирийските въоръжени сили, така и на опозицията, както и на Русия, САЩ и съседните страни на Сирия да започнат борба с "Ислямска държава" – каза още Кери.

Той подчерта, че с тези съвместни действия можем да победим терористичната групировка "Ислямска държава" само за няколко месеца.

Коментари: 0