Санкциите стопиха половината от оборота на Siemens в Русия

Отново избухнаха боеве, които поставят под въпрос изпълнението на споразуменията в Минск

Санкциите стопиха половината от оборота на Siemens в Русия
100 ~ 1 мин. четене

Oборотът на Siemens в Русия е с 50% по-малък, заради санкциите на Запада отчете директорът на компанията Джо Кезер, предаде ТАСС.

„Деловите ни отношения с Русия силно пострадаха”, коментира той в интервю за днешния брой на Bild am Sonntag. Кезер е категоричен, че трябва да се води диалог с Русия, за да бъде решен проблемът.

Външният министър на Германия Франк-Валтер Щайнмайер коментира в интервю за Welt am Sonntag, че санкциите на Запада срещу Русия са въведени заради конфликта в Украйна и ще зависят от изпълнението на споразумението от Минск.

„Топката е в полето на Москва”, каза той и допълни, че Западът прави всичко за изпълнението на споразуменията, постигнати в Минск. Следващият понеделник в Берлин външните министри от т.нар. "нормандска" четворка (Франция, Русия, Германия и Украйна) ще обсъдят следващите стъпки по споразуменията.

"Не може да има военно решение на този конфликт", категоричен е Щайнмаейер.

ТАСС съобщава за нарушение на договорките между Украйна и Русия в сутрешните часове на 12 април. Тогава е имало бой между украински военни и опълченци от самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР).

Това е станало в района на летището край Донецк, допълва още агенцията като се позовава на съобщения на Министерството на отбраната на ДНР.Подкрепи Economic.bg