Щатските индекси не намериха единна посока след заседанието на Фед

Dow Jones и S&P 500 се понижиха за втори пореден ден, а Nasdaq скочи с 0.7%

Щатските индекси не намериха единна посока след заседанието на Фед

Снимка: БТА

Dow Jones и S&P 500 се понижиха за втори пореден ден

Федералният резерв на САЩ запази лихвените проценти непроменени. Също така заяви, че не очаква повишението им преди 2022 г. или докато не се убеди, че икономиката се е отърсила от събитията около пандемията и е на път да постигне целите си за заетостта и стабилността на цените. ФЕД добави, че ще продължи изкупуването на облигации в размер на 80 млрд. USD на месец и ипотечни ценни книжа в размер на 40 млрд. USD. Централната банка на САЩ прогнозира свиване в размер на 6.5% през 2020 г. на американската икономика, преди да нарасне с 5% през 2021г.

Dow Jones и S&P 500 се понижиха за втори пореден ден, след като инвеститорите за пореден път прибраха печалбите си от компании, които рязко нараснаха през последните дни около новините за възстановяването на икономиката. S&P се плъзна с 0.5% до 3 190, докато Dow Jones затвори на ниво 26 989, след като изгуби 1% от стойността си. Nasdaq Composite от своя страна отбеляза първото си затваряне над 10 000, след като през изминалата сесия скочи с 0.7%.

Европейските индекси се понижиха леко, след като инвеститорите бяха в очакване на становищата на ФЕД. Немският индекс DAX се понижи с 90 пункта, или 0.7%, докато FTSE се плъзна с 0.1% до 6 329.

Петролът възстанови по-ранните си загуби през изминалата сесия на фона на лошите икономически данни в САЩ. Суровите запаси на петрол се повишиха с 5.7 милиона барела, което съживи притесненията от слабото търсене. Въпреки това, фючърсните контракти на WTI и Brent успяха да се повишат със съответно 0.36% и 0.73%.

Златото се повиши с близо 1% до едноседмичен връх в сряда, след като Федералният резерв на САЩ се ангажира да облекчи икономическата щета нанесена от пандемията на коронавирус, подсилвайки кюлчетата.

Акценти днес                                                

Икономически данни - САЩ

Множество икономически данни в САЩ ще бъдат публикувани днес. Фокусът на инвеститорите ще бъде върху седмичните молби за помощи при безработица, които анализаторите очакват да са в размер на 1.5 милиона. Също така ще получим информация за промяната в производствените цени. Индикаторът е водещ показател за инфлацията на потребителските цени и представлява голяма част от общата инфлация.

Инструмент на фокус - Tesla Inc.

Акциите на Tesla затвориха сесията в близост до най-високите си стойности. В сряда акциите на компанията се повишиха с 9% до нови върхове над 1 000 USD, след като Илон Мъск заяви до своите служители късно вторник вечер, че е време да започнат производството на електрическия пикап, който шокира потребителите с визията си.

EUR/USD

Валутната двойка не успя да затвори сесията над психологическото ниво от 1.14, което се намира в зоната на съпротива образувана от предходен връх образуван средата на март. Ако цената успее да се задържи над това ниво ще получим сигнал за покупка с добро съотношение риск / печалба.

XAG/USD

Среброто се разтресе от масовите разпродажби в средата на март около пандемията, когато инвеститорите затваряха своите експозиции върху ценния метал за да успеят да покрият маржин изискванията си върху други инструменти. През изминалия ден цената на ценните метали беше стимулирана от икономическите изказвания на ФЕД.

US 30 Wall Street

Индексът записа втори ден на понижения, след като успя да се покачи 6 поредни сесии. Негативното движение стана факт в резултат на лошите прогнози на Федералния резерв на САЩ за 2020 г. Също така множество инвеститори прибраха своите печалби от огромното позитивно движение на пазарите.

Коментари: 0