Следващият Note на Samsung ще донесе обновен гласов асистент

Южнокорейската компания планира до 2020 г. 14 млн. от устройствата й да работят с изкуствен интелект

Следващият Note на Samsung ще донесе обновен гласов асистент

Снимка: YouTube

964 ~ 1 мин. четене
През втората половина на 2018 г. Samsung ще представи обновен гласов асистент - Bixby 2.0. Това съобщи Грей Лий, ръководителят на отдела за разработка на изкуствен интелект на компанията, пише The Korea Herald.

Лий е казал, че новият асистент ще дебютира с предстоящия топ модел на Samsung - Note 9. Южнокорейският производител планира да представи новото устройство през август тази година.

По думите на ръководителя от Samsung Bixby 2.0 по-лесно ще разбира естествената реч на хората, т.е. няма да се налага изговаряне на точно определена фраза за изпълнението на дадена задача. Освен това гласовият асистент ще "чува" по-добре на шумни места и ще изпълнява по-бързо желанията на потребителя.

За да подобри своите технологии и платформи за изкуствен интелект, Samsung планира да увеличи броя на служителите си в тази област до 1000, да създаде нови изследователски центрове по целия свят и дори да погълне компании с успешни проекти в областта на изкуствения интелект. Производителят също така планира до 2020 г. да има 14 млн. устройства, работещи с Bixby.
Коментари: 0