Софийското метро с награда на десетилетието за инфраструктурен проект

Наградите “Infrastructure Bulgaria Awards 2018” се връчиха вторник вечер, а организатор бе Градът Медиа Груп

Софийското метро с награда на десетилетието за инфраструктурен проект
Голямата награда за инфраструктурен проект на десетилетието на наградите “Infrastructure Bulgaria Awards 2018” получи Столична община за изграждането на софийското метро. Проектът се реализира с помощта на финансиране от две оперативни програми: ОП „Транспорт“ и ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“, а средствата са приблизително 1,82 млрд. лева.

Организатор на събитието е Градът Медиа Груп, а призовете се раздават за развитието на инфраструктурата на България. Наградите се връчват на всеки две години, а категориите са: „Транспортна и пътна инфраструктура“, „Транспортна железопътна инфраструктура“, „Енергийна инфраструктура“, „Градска среда“ и „Екологична инфраструктура“.

В категория „Транспортна железопътна инфраструктура“ бе отличен проект „Модернизация на железопътен участък Септември-Пловдив, част от Трансевропейската железопътна инфраструктура, Позиция 3: Стамболийски-Пловдив“. Наградата бе връчена от зам.-министъра на транспорта Велик Занчев.

По време на събитието бяха отличени още два проекта на ДП Национална компания „Железопътна инфраструктура“ – „Изграждане на интермодален терминал в Южен централен район на планиране в България-Пловдив” и „Реконструкция и електрификация на железопътната линия Пловдив-Свиленград по коридори IV и IX, Участък Първомай-Свиленград”.
Коментари: 0