София се сдобива с ново споделено работно пространство

Work & Share е с капацитет от над 300 места и оставя усещане за университетски кампус

София се сдобива с ново споделено работно пространство
14179 ~ 2 мин. четене
Автор: Венцислав Генков

Ново споделено място за работа отваря врати в началото на март в столичния квартал Дианабад. Work & Share е с капацитет от над 300 места и оставя усещане за университетски кампус, в който както работата, така и забавленията могат да бъдат съвместни и споделени.

Разположено върху площ от 5000 кв.м, коуъркингът се състои от две сгради, свързани посредством просторна зона за почивка, отдих и неформални срещи. Към тази площ има паркинг и парк, както и зона за хране. Пространството е насочено към бъдещите обитатели, предоставяйки възможност за избор между отворено споделено пространство за работа, бюра и екипни офиси.

Какво е новото в Дианабад

„Водени от идеята да създадем office-as-a-service, ние се стремим максимално да улесним работния процес на нашите обитатели, като за тази цел сме предвидили широк спектър от услуги и допълнителни удобства“, заяви пред Economic.bg изпълнителният директор Божидар Георгиев, който също така е основател на Yatrus Analytics - софтуерна компания за анализ на данни в реално време. Георгиев е завършил образованието си във Англия и в последната година, неговата компания стана част от най-големият немски медиен accelerator Next Media Accelerator. Там се и заражда идеята за откриването на новото споделено място за работа.

Според Георгиев, екипът на Work&Share дълги години работи по различни коуъркинг пространства в България и чужбина. „Решихме да вземем най-доброто от всички места, където сме били и да създадем услугата office-as-a-service. За нас е важно клиентът да си върши работата и да не се притеснява за нищо друго, защото то е наша грижа“, казва още той.

Стартъпи и корпорации на едно място

Създадателите на Work&Share искат да създадат работна среда, съчетаваща в себе си устойчивост и динамичност, в която успешно се обединяват стартъпи, корпорации и фрийлансъри. Търсеният ефект е да се стимулира ползотворен диалог и култура на споделяне и взаимопомощ.

Освен среща на различни бизнеси на едно място от Work&Share смятат да стимулират и карането на колело като за целта са осигурили паркинг за велосипеди, както и душове. Любителите на домашни любимци може да не ги оставят сами вкъщи, а за кулинарите има две напълно оборудвани кухни.

Неформалното откриване ще се състои на 22 февруари с безплатно събитие във връзка с предстоящия форум Innovation Explorer в София, на което лекторите д-р Дино Кирицис и Линус Биле ще споделят своите идеи относно бъдещото на иновациите. 

Подкрепи Economic.bg