Sony залага на филми и видео с новите си телефони

Те са с резолюция като на киноекран

Sony залага на филми и видео с новите си телефони

Xperia 10 и 10 Plus

Снимка: Sony

908 ~ 2 мин. четене

Sony представи днес поредица от нови смартфони със супер-високи екрани и функции за кино-качество, с надеждата, че видео създателите и любителите на киното могат да помогнат за ръст в продажбите на мобилните устройства.

Моделите Xperia 10, 10 Plus и 1 на Sony се предлагат с екран с формат 21: 9, който според компанията ще позволи на потребителите да гледат видеоклипове в същия формат като в киносалона. Повечето смартфони от компании като Apple или Samsung идват с резолюция 16: 9 или 18: 9.

Устройството с размери 21: 9 позволява гледане на филми и видео без черни ленти отстрани, отгоре или отдолу. Въпреки това, повечето не-кино съдържание няма да бъде лесно достъпно във формата.

Новата серия Xperia бе представена днес на Световния мобилен конгрес (Mobile World Congress) в Барселона, Испания. 

Премиум моделът Xperia 1 е висок 6.5 инча, което го прави един от най-високите смартфони на пазара.

Ключовите характеристики на Xperia 1 включват още 4K HDR OLED екрани и камера с три лещи. Цената започва от £799 ($ 1 043).

Sony не е първата компания, която използва съотношенията на размера на екрана, за да се опита да предложи видео с по-високо качество. Все по-голям брой производители на устройства се обръщат в тази посока, за да се опитат да предложат по-добро изживяване при гледане.

Sony заяви, че в допълнение към своите филми от Sony Pictures, и други производители на видео съдържание, включително Netflix, Amazon Prime Video и YouTube, все по-често предоставят съдържание в 21: 9. 
Японският технологичен гигант каза също, че работи с производителите на "Fortnite" и други фирми, за да предлагат видео игри в новия формат.
Подкрепи Economic.bg