Стартират големи намаления по морето

При някои пакети цените падат до 70%

Стартират големи намаления по морето
368 ~ 1 мин. четене

Започва сезонът на намаленията по морето. От следващата седмица и през целия септември ще може да почиваме по родното Черноморие далеч по-евтино.

В момента в петзвезден хотел в курорта „Св. Константин и Елена" едноседмичната почивка „ол инклузив“, която включва абсолютно всички екстри, излиза между 1800 и 2000 лева на човек. За септември тя е между 1300 и 1500 лева.

По традиция в много хотели, цените падат на 2 пъти през септември – в началото и в средата на месеца. Така например, ако 7-дневна почивка в 4-звезден хотел през юли струва около 900 лева на човек, то след 16 септември може да излезе малко повече от 400 лева.

От бранша посочват, че още по-големи са намаленията при пакети за двама възрастни и дете – отстъпката достига 70%.

По наблюдения на туроператорите, почивката на море през септември става все по-предпочитана. Практикува се често от семейства, които имат по-нисък бюджет, а искат да заведат децата си на море преди началото на учебната година.

И макар хубавото време през септември да не е гарантирано, почивката на море в този месец си има своите сериозни предимства. Няма ги най-младите и шумни туристи. А спа хотелите в ол инклузив пакетите включват и много безплатни разкрасителни процедури.

Подкрепи Economic.bg