Теленор предлага видео поредица за интернет безопасност

Видеата са насочени основно към тийнейджъри и техните родители

Теленор предлага видео поредица за интернет безопасност

Снимка: Unsplashed

792 ~ 1 мин. четене
В дните, когато децата и подрастващите учат у дома и прекарват голяма част от времето онлайн, Теленор предлага поредица от образователни видеоклипове с информация за опасностите онлайн, както и начини да се предпазим от тях. Клиповете са достъпни напълно безплатно на ottebzavisi.net и са разработени съвместно с Националния център за безопасен интернет. 

Освен полезната информация и безкрайните възможности за забавления, които предлага интернет, в мрежата дебнат и немалко заплахи. Поредицата образователни клипове адресира някои от най-честите рискове в интернет и предоставя инструменти, с които те могат да бъдат предотвратени. Видеата са насочени основно към тийнейджъри и техните родители, но съдържанието им може да е полезно за всеки потребител на интернет. 

Сред темите им са какво да споделяме и какво да не споделяме онлайн, как да пазим личните си данни, как да разкриваме фалшиви профили онлайн, защитата и управлението на смартустройствата на децата, как да разпознаваме фалшивите новини и да се пазим от онлайн тормоз. 

Поредицата видеклипове, публикувани на ottebzavisi.net, са част от инициативите на Теленор за безопасен интернет, които компанията провежда от 2006 г. 
Подкрепи Economic.bg