Tesla отвори офис в Румъния

Тази година в четири румънски града ще бъдат инсталирани зарядни станции Supercharger

Tesla отвори офис в Румъния

Снимка: БТА

4673 ~ 1 мин. четене

Американският производител на електрически превозни средства Tesla Inc откри първия си офис в Букурещ. Името на румънското подразделение e Tesla Motors Romania, пише местното издание Ziarul Financiar.

Реагирайки на новината, кметът на район 4, където е офисът, Даниел Балута каза: „Стъпването в район 4 на една от най-иновативните компании, символ на технологичния успех, потвърждава добрата посока, която нашата общност избра през последните години. Това са масивни инвестиции в пътна инфраструктура, икономически растеж, интелигентно развитие на града, разчитащи на използването на иновативни технологии за подобряване на живота ни и опазване на околната среда“

Tesla има и други инвестиционни планове за Румъния, пише Romania Insider. Съобщава се, че тази година компанията планира да инсталира станции Supercharger в четири румънски града, като първият в списъка е Тимишоара. Останалите три града са Букурещ, Питещи и Сибиу.

Точно преди години вече смененият икономически министър Емил Караниколов се похвали, че Tesla има интерес към България и се води комуникация с американската компания за инвестиции в страната ни. "Имаме контакти, имаме писмена кореспонденция с тях, но нека те да се запознаят с България и видят какво можем да предложим", каза тогава Караниколов. От тогава до сега няма развитие. Припомняме, че България загуби битката за едномилиардния завод на Volkswagen и липсва развитие по обещаната от правителството инвестиция на Hyundai.

Подкрепи Economic.bg