Топ 5 на най-интересните пазари в света

Няколко търговски пазари, които удивяват със своя богат избор

Топ 5 на най-интересните пазари в света
6402 ~ 2 мин. четене
Автор: Ивайла Раденкова
Колкото различни райони и места има в света, толкова и разнообразни са различните вкусове, култури и пазари. Някои от тях смайват със своя изключително богат избор, други ни учудват със странните стоки, които предлагат.

Вижте кои са най-колоритните пазари в света и с какво се открояват те:

5. Пазар на сиренето, Холандия

В Холандия има 5 пазара за сирене. Пазарът е огромен и заобиколен от множество сергии, които предлагат всички традиционни сирена за холандската култура както и чуждестранни такива.

4. Пазар Кан-ел-Калили, Кайро

Едно от най-добрите шопинг преживявания е средновековния пазар Кан-ел-Калили, намиращ се в Кайро. На пазарът може да намерите всичко – от евтини сувенири до домакински стоки, копия на антични бижута, подправки, медни и месингови съдове, памучни изделия и много други стоки изпълват тесните шумни алеи. Там могат да се открият и модерни търговски центрове и малки стилни магазини, непосредствено преди площад Тарир е Кайро.

3. Пазарът на цветя в Амстердам, Холандия

Когато стане въпрос за Холандия, винаги една от първите ни асоциации е свързана с Холандските лалета. Всъщност, Холандия е най-големия Европейски производител и износител на цветя, затова разходката из Амстердам определено няма да е пълна, ако не се посети и огромният пазар за цветя.2. Нощният пазар в Чианг Май,Тайланд

Нощният базар в Чианг Май е една от най-големите забележителности и не бива да се пропуска при екскурзия в Тайланд. Известният пазар се простира по дължината на на няколко  улици, по тротоарите и във вътрешността на сгради и храмови площадки. На пазара, където се предлагат всякакви видове вносни продукти и облекла, има редица големи, добре обзаведени модерни търговски центрове.

Пазарът първоначално бил собственост на китайски търговци, но тъй като  се разширил, били построени повече търговски сгради и днес вече не е собственост на една и съща група от хора. Вместо това има много собственици, като повечето от тях са тайландци.

1. Гранд Базар, Истанбул

Гранд Базар е един от най-големите и стари пазари в света, със 61 улици и над 3, 000 сергии и магазини. На ден пазарът привлича между 250 до 250 хил. посетители. През 2014 г. е той е определен за една от най-посещаваните атракции в света, като за година е бил посетен от над 91 млн. души от цял свят.


Подкрепи Economic.bg