Toyota планира да увеличи с 20% производството в Китай

Компанията ще се съсредоточи върху електрическите и плъгин автомобилите

Toyota планира да увеличи с 20% производството в Китай

Снимка: БТА

Японската автомобилна корпорация Toyota Motor планира да увеличи производствения си капацитет в завода си в китайския град Тиендзин. Източници са казали пред Reuters, че планираното увеличение на производството там е с 120 000 автомобила годишно. Това е увеличение с 24% спрямо сегашния капацитет на фабриката.

Всъщност, амбициите на автомобилостроителя са да увеличи цялостния капацитет на производството си в Китай с 240 000 автомобила, или около 20%. Става въпрос не само в Гуанджоу, но и в Тиендзин, и в другите градове, в които присъства.

Общият производствен капацитет на Toyota в Китай в момента е 1.16 млн. автомобила годишно.

Reuters съобщи по-рано тази седмица, че Toyota планира да изгради допълнителен капацитет в Тиендзин, за да произвежда 10 000 изцяло електрически и 110 000 плъгин хибридни електрически автомобили годишно.

Китайското правителство пък обяви, че още тази година ще премахне забраната чуждестранни компании да произвеждат електрически и плъгин хибридни автомобили в страната. Забраната при товарните автомобили трябва да падне през 2020 г.

Пекин също така иска да накара автомобилните производители да произвеждат и продават повече електрически превозни средства чрез субсидии и производствени квоти.

Планираният допълнителен капацитет на Toyota в Гуанджоу също е за електрифицирани превозни средства, казва източникът на Reuters от компанията.

Планираните разширения на капацитета в Гуанджоу и Тянжин са част от средносрочната стратегия на японския автомобилен производител, който има за цел да увеличи продажбите си в Китай до 2 млн. превозни средства годишно до 2020 г., което е увеличение от над 50% спрямо сегашното ниво.
Коментари: 0