Цял Ню Йорк със супербърз безплатен Интернет

Той ще предоставя редица нови услуги и ще замени уличните телефони

Цял Ню Йорк със супербърз безплатен Интернет
3923 ~ 1 мин. четене

Ню Йорк се превръща в града на безплатния обществен безжичен интернет. Изключително напредничав технологичен проект ще покрие най-големия град в САЩ с 500 устройства за безплатен Wi-Fi достъп. Те на практика ще заменят над 7500-те улични телефони в 5-те квартала на града.

Това е най-големият и най-бързият проект за безжичен интернет на Земята. В града вече се поставят улични интернет горещи точки, които ще осигурят Wi-Fi достъп на над 8 млн. души.

Проектът е наречен LinkNYC. Всяко устройство представлява почти 3-метрова футуристична монолитна кула, която излъчва Wi-Fi сигнал.

Две от устройствата вече са инсталирани по улиците на Манхатън, но са покрити, за да не се виждат. Очаква се до 2 седмици те да бъдат въведени в реална употреба. Планирано е 500 от устройствата да бъдат поставени до юли, като ще се инсталират по 10 на ден.

За изграждането на най-голямата Wi-Fi зона в света ще се използват стотици километри оптични кабели. Очаква се LinkNYC да предоставя скорост от 1000 мегабайта в секунда, което според създателите на проекта е 100 пъти по-бързо от типичния обществен безжичен интернет в САЩ.

Подкрепи Economic.bg