\"Умна\" ключалка отваря вратата при тайно почукване

Sesame комуникира чрез Bluetooth връзка с приложения за смартфони с iOS и Android

\
4418 ~ 1 мин. четене
Стартиращата технологична компания Candy House е разработила "умна" ключалка, която наред с другите си функции, разпознава тайно почукване, за да отвори вратата, пише изданието Gizmag. 

"Умната ключалка" допълва вече съществуващите заключващи механизми, осигурявайки допълнителна защита. Sesame е с механизъм за автоматична регулация, благодарение на който може да се монтира върху почти всяка секретна ключалка за секунди. 

Ключалката разполага и със самозалепваща се лента, с която се закрепва, без да е необходимо наличието на каквито и да са инструменти.

Sesame комуникира чрез Bluetooth връзка с приложения за смартфони с iOS и Android. Това позволява отключване и заключване на вратата чрез виртуален бутон на екрана.

Интелигентната ключалка разполага и с акселерометър, който може да се настрои да разпознава тайни почуквания. Ефективнотта на метода зависи от сложността и уникалността на почукването, както и от това никой друг да не го чуе.

Ключалката разполага и с допълнителен Wi-Fi модул, който може да се включи в контакт близо до врата и да се свърже с домашната интернет мрежа. Това позволява да проверим дали вратата е заключена, когато сме извън дома, както и да получаваме известия при отключването на вратата и да наблюдаваме кой влиза и излиза.

От Candy House изтъкват, че използват криптиране, сравнимо с военното криптиране, което би спряло всеки хакер.
Подкрепи Economic.bg