Уолстрийт отчете тежки загуби

Технологичните акции са сред най-засегнатите от понижението на американският фондов пазар

Уолстрийт отчете тежки загуби

Снимка: Pixabay

484 ~ 2 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американският фондов пазар се понижи през петък, като технологичните акции бяха най-губещи. NASDAQ се понижи с 2.5%, следван от S&P500, който отстъпи с 1.2%, докато Dow Jones отрази понижение с 0.6%.

Европейските акции се повишиха след като БВП за последното тримесечие на еврозоната се повиши и надмина очакваните прогнози. FTSE100 отрази понижение с 0.08%, докато DAX отстъпи с 0.36%.

Петролът се сви до нива, достигнати през април след продължителните притеснения на инвеститорите относно търсенето и потребление на черното злато.  Brent се понижи с 0.5% до 37.46%, докато WTI отрази спад с 1.1% до 35.79 за барел. Златото поскъпна, след като доларът в петък забави темпото си. Спот златото нарасна с 0.6% до 1879.01 за тройунция, докато златните фючърси се повишиха с 0.6% до 1879.90.

Акценти от днес

Икономически данни – Еврозона

През утрешния ден ще излязат данни за индекса на активността в производствения сектор на еврозоната. Като индексът отбелязва каква е текущата сила на различните индустриални бизнеси спрямо изминалия месец. Индекс над 50.0 показва, че има ръст и икономиката се движи в положителна посока.

Инструмент на фокус

Banco Santander SA – Дневна

Въпреки лошата седмица за стоковите пазари, акциите на компанията Santander скочиха с 3.02% в петък. Стойността на Santander се намира във възходящо движение от края на септември, като индикаторът MACD дава положителни сигнали за подкрепа от пазара и продължение на текущото движение. Ако движението остане в тренда е възможно покачване до ниво от 1.8000.

EUR/USD

Валутната двойка се понижи рязко през изминалата седмица, като успя да пробие образуваният възходящ тренд и 100 периодна средна. Текущата стойност се намира в зона на подкрепа съставена в края на септември.  При продължителен натиск от пазара е възможно цената да достигне до психологическото ниво от 1.1500, като средните на индикаторът Стохастик показват навлизане в зона на прекупен пазар, но все още няма сигнал за пресичане и потенциално обръщане на движението.

Brent

Цените на Brent се понижиха рязко след изминалата седмица, като графиката дава смесени сигнали. От една страна цената се намира точно на долната граница на хоризонталната линия, която служи като текуща подкрепа. При допълнителен натиск е възможно понижение до психологическото ниво на 35.00 за барел. Въпреки това, бавните средни на Стохастик, очертават пресичане и възможно обръщане на движението над хоризонталната линия.

S&P500

Американският индекс успя да пробие силно заформеното възходящо движение от средата на юли. Текущата стойност се намира и под 100 периодната средна, което допълнително подсказва за силна корекция преди президентските избори на 3 ноември.  Индикаторът Стохастик, загатва пресичане в зона на препродаден пазар, но при продължителен натиск е възможно цената да достигне до нивото от юни и цена около 3000 пункта.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html 

Подкрепи Economic.bg