Венецуела обяви тримесечно извънредно положение

Според президента Николас Мадуро външната агресия е довела страната до икономическата криза

Венецуела обяви тримесечно извънредно положение

Венецуела обяви извънредно положение за около 3 месеца, предадоха световните агенции. Страната е изправена пред хиперинфлация, недостиг на храни и електричество. По този начин президентът Николас Мадуро планира да се пребори със западащата икономика.

В рамките на няколко седмици правителството въведе режим на тока, намали заплатите на депутатите, както и работното време на администрацията, за да се пести електричество.

Сред предприетите мерки са властите да поемат контрола над предприятията, които са спрели производство и да арестуват собствениците им.

“Всеки, който иска да бъде спряно правителството, за да саботира държавата, трябва да бъде отстранен, и всеки, който прави това, трябва да му се сложат белезници и да бъде пратен в затвора“, заяви президентът Мадуро пред свои привърженици на митинг в столицата Каракас.

Николас Мадуро обяви още, че е издал указ за провеждане на военни учения за противопоставяне срещу външните заплахи. По думите му именно външната агресия е довела страната до парализираща икономическа криза.

Коментари: 0