Viber подобрява дизайна на чатовете

Те стават и два пъти по-бързи

Viber подобрява дизайна на чатовете
3239 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Популярното мобилно приложение за разговори Viber пуска по-функционален и по-атрактивен дизайн на чатовете, както и два пъти по-висока скорост за изпращане и получаване на съобщения. 

Като част от цялостния редизайн, потребителите на Viber вече ще разполагат с по-бързи съобщения, статус иконки за получаване на съобщенията, които ще позволяват на потребителя да види дали съобщението му е получено и прочетено, по-големи и по-светли балончета, в които ще се вмества повече съдържание, както и по-отчетливо GIF, фото и видео съдържание. 

Иконките за получаване на съобщения са три :  ✓ означава, че съобщението е изпратено, ✓✓ указва, че съобщението е доставено на телефона на получателя и ✓✓ индикира, че получателят е видял съобщението.

Viber предвижда още да засили криптирането от край до край, с което се превръща в най-сигурното приложение за разговори. Потребителите знаят, че като използват Viber, техните данни и съдържание не се споделят с трети страни, дори самият Viber няма достъп до тях - гарантирайки 100% конфиденциалност.

"Това, което ни мотивира за постоянни иновации, е предоставянето на изключително комуникационно изживяване на милиони хора, които ползват Viber всеки ден. Искахме да дадем на потребителите си нов зашеметяващ вид на разговорите, който не само изглежда добре, но и наистина работи по-добре", казва Офир Айал, продуктов вицепрезидент във Viber. 

Промяната в изгледа на чат екрана вече е достъпна за всички потребители на iPhone, а скоро ще заработи и за Android устройства.

Подкрепи Economic.bg