Виолина Маринова: Технологиите и иновациите са бъдещето на банките

Главният изпълнителен директор на Банка ДСК представи визията си за следващите 30 г. във филма на сп. \"Икономика\"

Виолина Маринова: Технологиите и иновациите са бъдещето на банките

Снимка: Economic.bg

1940 ~ 2 мин. четене
Някак неусетно сп. „Икономика“ вече е на 30 години. Благодарение на неуморната и всеотдайна работа, на прецизните анализи и точни прогнози, през годините вие успяхте да се наложите като една от най-авторитетните и четени медии в България. Обстойната картина, която чертаете на процесите в икономиката и банковия пазар в страната и в световен мащаб, помага на цялата индустрия да бъде „в крак“ и да следи най-актуалните тенденции в бизнеса.

Това каза главният изпълнителен директор и председател на УС на Банка ДСК Виолина Маринова по време на церемонията за 30-годишния юбилей на списание "Икономика". Тя беше част от визионерите във филма "Следващите 30", който бе представен на тържеството.

Виолина Маринова беше отличена и със специалния плакет за юбилея на изданието за приноса си в развитието на банковия сектор в страната.

Последните 30 години бяха изключително динамични, но и успешни за финансовия сектор в България. Банковият ни пазар бележи устойчиво развитие, като дори и в условия на неблагоприятни икономически сътресения показахме, че можем да останем стабилни, надеждни и бързо да се подготвим за посрещане на възстановяването на икономиката.

Миналото може да ни послужи да извлечем съответните изводи и поуки и да продължим да гледаме напред. Бъдещето е пред нас със своите необятни възможности. В този ред на мисли смятам, че следващите три десетилетия ще бъдат още по-ползотворни както за банковите институции, така и за потребителите. Вярвам, че технологиите и иновациите са ключът към развитието на всеки аспект от обществения и икономически живот в страната. Инвестициите във високотехнологични процеси, индустрии и технологии ще имат водеща роля в прогреса на икономиката в България.

"Благодаря на целия екип на сп. „Икономика“ за доверието и подкрепата към банковия сектор в България. От името на всички мои колеги в Банка ДСК, ви пожелавам да продължите да радвате верните си читатели с безкомпромисна журналистика и аналитична мисъл. Бъдете все така верни на безпогрешния си стил! Честит юбилей!", завърши г-жа Маринова.
Коментари: 0