Високотехнологичен мебелен завод отваря в Кюстендил

Инвестицията е за 26 млн. лв., с което ще се създадат 40 нови работни места

Високотехнологичен мебелен завод отваря в Кюстендил

Снимка: Община Кюстендил

24720 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Високотехнологичен завод за производство на кухненски мебели по поръчка ще отвори врати наесен догодина в Кюстендил. Инвестицията в него е на стойност около 26 млн. лв., в резултат на което ще бъдат открити около 40 работни места. Заводът се изгражда от българо-немското дружество „Интернешънъл инвестмънт кампъни ООД“ ООД.

Справка в търговския регистър показва, че фирмата е създадена в началото на февруари, а собствеността се поделя между Едуард Шот от страна на Германия и Добромира Карева от българска страна. Именно Шот прие днес връчения от икономическия министър Лъчезар Борисов сертификат за инвеститор клас „А“. Министърът посочи, че това е втора голяма инвестиция в Кюстендил за последната година.

Фабриката ще бъде с площ около 6500 кв. м, като ще бъде оборудвана с иновативна производствена технология от бъдещия основен доставчик за мебелния завод - немската компания IMA Shelling Group GmbH.

Пазарите, на които дружеството ще се фокусира, са както българския, така и тези на Балканите. Очаква се първите експортни доставки да започнат до 6 месеца след изграждането на фабриката.

Коментари: 0