Все повече българи предпочитат да почиват в чужбина

40% от българските картодържатели плащат само в кеш по време на престоя си в чужбина

Все повече българи предпочитат да почиват в чужбина

Все повече българи предпочитат да прекарват лятната си ваканция в чужбина. Това показва проучване на MasterIndex 2016, проведено сред над 1000 български картодържатели.

Почти 60% от анкетираните тази година ще почиват на българското Черноморие, докато 31% ще предпочетат планината. 26% от анкетираните са заявили, че планират ваканцията си извън страната.

Според данните близо 40% от българските картодържатели плащат само в кеш по време на престоя си в чужбина, а 25% от тях броят банкноти, дори когато правят резервации за пътуването. За всички тези хора това причинява допълнително стрес. Да не забравяме и загубите при обмяната на пари в чейнджбюрата – нещо, което може да се избегне при плащането с карта.


Именно с идеята да направи летните моменти още по-приятни, Mastercard дава началото на нова промоционална кампания. Тя започва през юли и ще продължи дори до края на годината за някои от предложенията, с които Mastercard ще предостави безценни изживявания на своите потребители.

Това лято за притежателите на карти Mastercard граници не съществуват. Компанията окуражава българите да се забавляват повече и да забравят за ежедневните грижи по време на почивката си като последват сърцето си, а не картата. Обединявайки сили с десетки партньори от България, Хърватия, Босна и Херцеговина и Черна гора, Mastercard предоставя на своите картодържатели лято, изпълнено с безценни моменти.

Всеки път когато притежател на карта Mastercard или Maestro плаща в някой от партньорите на компанията на територията на тези четири държави, той ще получава промоционални оферти и допълнителни предимства за широк спектър от услуги.

Коментари: 0