WeWork избира ЮАР за първия си офис в Африка

Компанията за споделени работни пространства стъпва в Йоханесбург

WeWork избира ЮАР за първия си офис в Африка

Снимка: WeWork

Американската компания за споделени работни пространства WeWork планира да стартира дейност в Южна Африка по-късно тази година, обяви фирмата днес. Това е първата експанзия в Африка на компанията, оценявана на 47 милиарда долара.

Фирмата, подкрепена от японската SoftBank Group Corp, ще обедини усилията си с Redefine Properties, една от най-големите компании за недвижими имоти в Южна Африка, при откриването на първата си локация в престижното предградие на Йоханесбург Роузбанк през третото тримесечие на годината.

„Разширяването тук е очевиден избор за нас: това е нашето първо място в Африка, а с глобалната си перспектива Южна Африка е врата към останалата част на континента, така че сме развълнувани да посрещнем нови членове и да увеличим нашата общност тук", каза управляващият директор Юджен Мирополски.

WeWork наема офис площи и ги преотстъпва на физически лица и стартиращи фирми.

В Южна Африка, WeWork ще подпише договор за споделяне на приходите с Redefine, което в общи линии означава, че наемът ще зависи от приходите, които генерира от преотстъпването на пространството, каза източник, запознат с въпроса, цитиран от Ройтерс.
Коментари: 0