Wizz Air пуска евтини билети до Франкфурт

Линията от София ще заработи от 22 май, а билетите са вече в продажба

Wizz Air пуска евтини билети до Франкфурт
6404 ~ 2 мин. четене
Унгарската нискотарифна авиокомпания Wizz Air обяви нова линия от София до летище Франкфурт. От компанията съобщиха, че цената на еднопосочния билет ще бъде 59.90 лв. с включени данъци и задължителни такси. Полетите ще се изпълняват всеки ден, като първият ще бъде осъществен на 22 май тази година.

Местата са вече в продажба и могат да бъдат резервирани на сайта на авиокомпанията.

“Радваме се да обявим друга нискотарифна линия от София, като 137-и маршрут в мрежата на WIZZ. Най-новата ни услуга ще свързва българската столица с Летище Франкфурт, най-голямото в Германия и главен международен хъб. Убедени сме, че всекидневните полети по новия маршрут до Франкфурт, ще станат популярни сред бизнес пътниците, както и сред туристите, които ще се наслаждават на отлично обслужване на борда, пътувайки до 35 дестинации в Европа и извън Европа. Нашият приятелски български екипаж очаква да посрещне всички пътници от Франкфурт с усмивка на борда на един от новите ни самолети Airbus A321“, коментира Габор Васархели, мениджър корпоративни комуникации в Wizz Air.

Летище Франкфурт е най-голямото летище в Германия и четвъртото по големина в Европа. То се намира в петия по големина град на Германия и един от водещите финансови центрове в света – Франкфурт на Майн.
Wizz Air има седем самолета, базирани в София и през юли ще разположи един Airbus A320 във Варна. Установявайки оперативна база на летище Варна, WIZZ ще създаде 36 работни места и така броят на ориентираните към клиента служители на компанията в България ще надхвърли 300.

Мрежата на WIZZ в България сега съдържа 44 маршрута, включително и вътрешна линия между София и Варна.
Подкрепи Economic.bg