Yahoo обмисля продажбата на интернет бизнеса си

От началото на годината акциите загубиха около 33 на сто от стойността си

Yahoo обмисля продажбата на интернет бизнеса си

Бордът на директорите на Американската интернет компания Yahoo! Inc. тази седмица може да обсъди продажбата на интернет бизнеса си, според вестник The Wall Street Journal, позовавайки се на източници, запознати със ситуацията.

Компанията включва услугата за електронна поща Yahoo Mail и новини - Yahoo News, Yahoo търсачка и други услуги.

Заседанието на Съвета на директорите ще се проведе в рамките на широк дебат относно бъдещето на компанията. Лидерите ще обсъдят по-специално дали да се търси купувач или да продадт дела си от 15% дял в китайската Alibaba, стойността на акциите се оценява на повече от $ 30 милиарда.

Главният изпълнителен директор на Yahoo Мариса Майер отдавна се опитва да се справи с проблемите на компанията. За повече от три години начело на изпадналия в затруднение концерн тя не успява да постигне обрат. От началото на годината акциите загубиха около 33 на сто от стойността си.

Американската компания Yahoo е основана през 1994 година. Компанията и търсачката й са едни от най-популярните в света. Нетните приходи на Yahoo за деветте месеца на 2015 възлизат на 81.12 милиона долара, няколко пъти по-малко, отколкото през предходната година.

В същото време конкурентите Google и Facebook увеличават преднината си.

Коментари: 0