5 ястия, които трябва да опитате в Тайланд

Те са изключително популярни в тази екзотична страна

5 ястия, които трябва да опитате в Тайланд
8908 ~ 1 мин. четене

Тайландската кухня е богата на традиции, вкусове и етнически смеси. В допълнение към китайската храна, арабската кухня и индийската са много популярни, както и използването на къри и кокосово мляко в кухнята.

В следващите редове ще видите 5 ястия, които трябва да опитате, когато решите да посетите красивия Тайланд:

Som Tum

Ястието е с произход от североизточната част на Тайланд. Това е типична салата с папая, фъстъци, сушени скариди, домати. Понякога може да я срещнете с раци или риба. Салатата се приготвя с пиле и ориз на пара, което е любима храна на местните жители. 

Tom Yum Kung

Това е национално ястие на Тайланд. Супата се приготвя от скариди - силно ароматизирани и много солени, растения, гъби и понякога морски дарове. То е задължително ястие ако искате да опитате тайландската кухня. 

Khao Pad

Нарича се още пържен ориз. Приготвя се с предварително сварен ориз на пара, пилешко, свинско или говеждо месо, домати, лук, яйца, изпържени със зелен лук, магданоз, чесън и подправки. След това се добавя соев сос, захар и сол. Ястието се сервира със ситно нарязани на филийки краставици и домати. 

Tom Kah Kai

Ястието е едновременно кисело и сладко. Супата се приготвя с кокосово мляко, пиле и билката Siamese galangal, която е от семейството на джинджифила.

Pad Thai

Ястието се приготвя с ориз, юфка, разбъркани пържени яйца и се добавя рибен сос и тамаринд чили. Понякога може да се срещне и с месо от риба.Подкрепи Economic.bg