Задържаният съдия по вписванията всеки ден получавал суми в плик

Поне 4 нотариални кантори са му плащали нерегламентирани суми и в дома му са открити 35 000 лева в пликове, съобщават от прокуратурата

Задържаният съдия по вписванията всеки ден получавал суми в плик
3686 ~ 1 мин. четене
Задържаният при акция снощи съдия от агенцията по вписванията Йордан Раденков е обвинен за подкуп и пране на пари. Той е арестуван в момент, в който е получил 2 плика с общо 1050 лв.

Както "Икономика" съобщи вчера вечерта, звено "Антикорупция" на специализираната прокуратура извърши акция, при която е задържан съдия. Подробности бяха огласени днес.

Според прокуратурата Раденков е взимал ежедневно различни суми, срещу които е издавал с приоритет удостоверения за тежести и документи за вписване на сделка. Действията му са документирани подробно със специални разузнавателни средства в последните 2 месеца. 

При обиска в дома му са открити 35 хиляди лева в бели пликове, в каквито обичайно е получавал подкупи. 

Данните до момента са, че поне 4 нотариални кантори са плащали нерегламентирани суми на съдията по вписванията. Задържаните вчера при предаването на парите служители от 2 кантори са съдействали на разследването и са дали показания, след което са били освободени. Те твърдят, че са били изнудвани от Раденков.
Подкрепи Economic.bg