\"Заедно в час\" търси учители за цялата страна

Срокът за кандидатстване е до 1 май

\
3143 ~ 2 мин. четене

Фондация "Заедно в час" търси хора, които да започнат работа като вдъхновяващи учители на ученици от уязвими общности в цялата страна, в училища партньори на организацията. Последният срок за кандидатстване по програмата е 1 май.

Одобрените кандидати ще започнат обучението си през юли и ще влязат в училище от септември тази година. От кандидатите не се изисква опит като учител, нито предварително придобита професионална квалификация "учител". 

Необходима е завършена бакалавърска степен (до 15 септември 2017г.) и нагласа, че всяко дете заслужава равен достъп до качествено образование. 

Кандидатури се приемат както от завършващи студенти от всякакви специалности, така и от успешни професионалисти от различни сфери. Като част от програмата те ще могат да допринесат за положителна промяна в образованието, докато развиват и усъвършенстват собствените си умения.

Участниците в програмата стават учители за две години в училища партньори на ,"Заедно в час" в някой от 13-те региона, в които организацията планира да работи от септември 2017г. - Велико Търново, Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Сливен, София град, София област и Стара Загора. 

Преди началото на учебната година всеки участник преминава през интензивно лятно обучение, което го подготвя за работата в училище. Ако успешните кандидати не притежават професионална квалификация "учител", ,"Заедно в час" помага и за придобиването на такава в партньорство с акредитирани университети в рамките на програмата.

По време на двете години, през които ще преподават като част от програмата, участниците получават от ,"Заедно в час" месечен финансов стимул в размер на 500 лв. като допълнение към заплатата от училище.

Кандидатури за участие в програмата се приемат до 1 май 2017г. на сайта на организацията – www.zaednovchas.bg.

Подкрепи Economic.bg