Заради Covid-19 „Български пощи“ временно спират пратките до САЩ

Ограниченията в световен мащаб са наложили преустановяването на приемането на колети от няколко държави

Заради Covid-19 „Български пощи“ временно спират пратките до САЩ

Снимка: Български пощи

„Български пощи“ временно спира приемането на изходящи международни препоръчани и непрепоръчани пратки /кореспондентски пратки, малки пакети, печатни произведения и секограми/ и колети и EMS пратки за няколко държави. Сред тях са САЩ, Австралия, Армения, Перу и др. Съобщението е публикувано на сайта на дружеството на 15 октомври и не се посочва до кога ще важат ограниченията.

Пълният списък на държавите, до които се изпращат колети е достъпен ТУК.

От държавното дружество обясняват, че мярката се налага поради отменени полети на авиокомпаниите, както и големи забавяния в транспорта и доставката на пратки в значителен брой държави във връзка с предприетите мерки за ограничаване разпространението на коронавируса в световен мащаб. Обработката на пратките в повечето страни отнема повече време от обикновено.

„Тези обстоятелства водят до невъзможност за изпълнение на параметрите на услугите и стандартите за качество. „Български пощи“ ЕАД динамично следи ситуацията и търси възможности за възобновяване на спрените международни услуги.“

От 15 октомври се преустановява и приемането на всички видове пратки за:

Гибралтар, Ангуила, Асенсион, Бурмудски о-ви, Кайманови о-ви, Фолкландски о-ви, Вирджински о-ви, Монтсерат, Света Елена, Исландия, Аруба, Чили, Колумбия, Еритрея, Гамбия, Гвинея, Ямайка.

От компанията допълват, че работят по намиране на алтернативни решения за превоз на пратки, включително замяна на авиопревози с автомобилен транспорт, където това е възможно.

Поради мерки във връзка с COVID19 - колетите, препоръчаните и EMS пратки може да се доставят извън установените стандарти и срокове, съгласно разпоредбите в страната на местоназначение.

Коментари: 0