Засилен трафик за голямото прибиране

Взети са мерки за по-бързо придвижване

Засилен трафик за голямото прибиране

Снимка: Pixabay

244 ~ 1 мин. четене
Засилен трафик се очаква днес към София, в деня на голямото прибиране след празниците. Очаква се няколко стотин хиляди автомобили да пътуват към столицата.

Предприети са мерки за улеснение на трафика и по-бързо и безопасно придвижване, съобщават от АПИ. 

На влизане в София през Владая ще бъдат обособени две ленти за движение.

Въпреки отмененото бедствено положение в бургаска област, достъпът до няколко села все още е труден. Всички републикански пътища в региона са отворени за движение при зимни условия, след като в събота бяха разчистени кризисните отсечки Карнобат-Айтос и Айтос-Бургас.

Въвежда се забрана за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона по всички автомагистрали и някои първокласни и второкласни пътища в страната. Ограничението ще бъде в сила от 14:00 до 20:00 часа.

По-затруднено ще бъде движението по магистрала "Хемус" заради незавършените ремонти на тунелите "Витиня" и "Ечемишка". Преминаването през двете съоръжения се осъществява двупосочно в тръбата за София, каза Георги Златев от пътната агенция пред бТВ.

От полицията съветват шофьорите да тръгват на път подготвени, предварително да се информират за пътната обстановка и да карат внимателно.
Подкрепи Economic.bg