Златото отстъпи от 7-седмичния връх

Слабият долар покачи цената на петрола

Златото отстъпи от 7-седмичния връх

Снимка: Pixabay

Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Акциите в САЩ се понижиха от рекордните нива и започнаха седмицата на червена територия. Слабост в технологичния сектор поведе индексите надолу. Dow Jones падна със 123 пункта, или 0.4%, до 34 077, като се плъзна от рекордно високо ниво предната сесия. S&P 500 падна с 0.5% до 4 163. Nasdaq Composite изгуби 1% от стойността си и приключи сесията на 13 914.

Акциите на Coca-Cola бяха приповдигнати, след като гигантът отчете по-добри от очакваните приходи през първото тримесечие. Компанията също заяви, че търсенето през март се е върнало до нивата от преди пандемията.

Сезонът на приходите за първото тримесечие на 2021 започна силно, воден от силни резултати в банковия сектор. Антъни Фаучи заяви, че очаква САЩ да възобновят прилагането на ваксината на Johnson&Johnson. Новината обаче не успя да подкрепи индексите.

Цените на петрола скочиха в понеделник, след като бяха подкрепени от слабия долар. Опасенията от въздействието върху търсенето от нарастващите случаи на коронавирус в Индия и други страни ограничи печалбите. Най-близкият фючърсен контракт на WTI се покачи с 0.5% до 63.43 USD за барел.

Междувременно златото отстъпи от седем седмичен връх в понеделник, тъй като доходността на американските облигации отново се покачи. От началото на годината ценният метал е загубил повече от 6% от стойността си, като скок в лихвите по облигациите беше една от основните причина за падежа на ценния метал.

Акценти днес        

Икономически данни  – Великобритания

Акцентът за деня ще падне върху равнището на безработица във Великобритания. Очакванията са тя да достигне 5%. Индикаторът е водещ показател за потребителските разходи, които представляват по-голямата част от икономическата активност.  

Инструмент на фокус

Coca-Cola – Дневна

Акциите на компанията се повишиха през вчерашната сесия, след като компанията представи по-добри от очакваните приходи. Движението в цената образува възходящ тренд от началото на годината, като всяка корекция в цената остава ограничена около 25 SMA. Пробив и задържане над образуваната линия на съпротива може да даде сигнал за продължение на възходящия тренд.

EUR/CAD – Дневна

Валутната двойка изглежда обърна посоката на тренда. От началото на годината цената беше ограничена под 25 SMA, като през последните седмици движението в цената успешно проби и се задържа над индикатора, като сформира възходящ тренд. Навлизането в дълга позиция ще има добро взаимоотношение риск/печалба при евентуална корекция до тренд линията.

Brent – Дневна

Петролът сорт Брент се намира във възходящ тренд през последните няколко месеца. Движението в цената изглежда достигна зона на съпротива около 67 USD за барел, като образува техническа фигура флаг. Ще имаме потвърждение на фигурата ако цената пробие горната граница  с цел 70 USD.

US Tech 100 NAS – Дневна

Американският индекс се намира във възходящ тренд като направи успешен пробив на предходния връх поставен през февруари. Цената консолидира през последните 5 сесии около това ниво, като следващите няколко сесии ще бъдат показателни за посоката в която ще поеме индекса.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Коментари: 0