Тролеите в Пловдив няма да спират

Транспортната фирма „Градски транспорт" АД плати част от натрупаните задължения

16:16 24.08.2012

Засега няма да се спира електроснабдяването на тролейбусната мрежа в Пловдив. Това стана ясно след като собственикът на мрежата – транспортната фирма „Градски транспорт" АД, плати част от натрупаните задължения, които са в размер на над 25 000 лева.

Превозвачът беше предупреден, че ако до края на тази седмица не предприеме плащане, мрежата ще бъде изключена напълно. Това реално може да доведе до ликвидиране на тролейбусния транспорт в Пловдив. От електроразпределителното дружество ЕВН обаче предупредиха, че токът може да бъде прекъснат по всяко време, ако отново дългът започне да се увеличава, информира БНТ Пловдив. 

Община Пловдив вече обяви, че ще предприеме стъпки за прекратяване на договора с фирма „Градски транспорт" в частта му за тролейбусите. Това ще стане при условие, че докладът на междуведомствената комисия потвърди, че не се спазват разписанията и колите, които се движат по линиите са по-малко от заложените в документа.

Припомняме ви, че "EВН България" съобщи за проблема във вторник. Тогава от електроразпределенителното дружество обясниха, че в сряда ще спрат да 2 часа подаването на ток за мрежата на тролеите в Пловдив. Като краен срок за разрешаване на проблема беше даден петък.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Пловдив | тролеи

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини