Депутатите отхвърлиха ветото на президента за дивото къмпингуване

Ветото бе подкрепено само от БСП

Снимка: Economic.bg
12:18 10.07.2019
Депутатите отхвърлиха ветото на президента Румен Радев върху Закона за устройство на Черноморското крайбрежие и по-точно за текстовете, които засягат дивото къмпингуване. Със 143 гласа "за" ветото бе предоляно, като само от БСП го подкрепиха.

Държавният глава върна два от текстовете за ново разглеждане, тъй като според него те ограничават условията и местата за диво къмпингуване. Съгласно промените те ще се определят с наредба от министрите на регионалното развитие, туризма, околната среда и земеделието. 

През следващата една година няма да бъдат налагани глоби. Те се очаква да влязат в сила от 2021 г. Санкциите за къмпингуващи, поставили палатка, кемпер или каравана върху дюни и извън определени за тази цел места, ще стигат до 1000 лв., припомня Нова тв. 

Радев посочва в мотивите си, че законът става много по-рестриктивен в сравнение с досегашния ред. Промяната е предложена без обществено обсъждане, а това според него поставя редица въпроси. Междувременно местата, на които ще може да се къмпингува все още не са определени, а освен рестриктивни правила, с промените се въвеждат и строги санкции за нарушителите. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: гласуване | вето | Румен Радев | диво къмпингуване | дешутати

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини